Nazwa:
Oetker Pancakes waniliowy 170g x 2 szt
Dodaj:
- 1 jajko
- 125 ml mleka lub 150g jogurtu naturalnego
- 3 łyżki oleju
Sposób przygotowania:
1. Mieszankę do pankes wsyp do miski. Dodaj pozostałe składniki: jajko, mleko/jogurt, olej (wszystkie w temperaturze pokojowej). Całość energicznie wymieszaj łyżką lub ruzgą do dokładnego połączenia składników.
2. Na dobrze rozgrzaną, suchą patelnię (bez dodatkowego tłuszczu) nakładaj łyżką ciasto formując pancakes (ok. 1,5 łyżki ciasta na 1 pancakes) – ok. 3-4 szt. na średniej wielkości patelnię. Smaż na średniej mocy/ogniu na złoty kolor. Nie obracaj zbyt szybko (obróć na drugą stronę, gdy pancakes wyrosną). Przewracaj pancakes przy użyciu płaskiej, szerokiej łopatki.
Składniki:
mąka PSZENNA, cukier , substancje spulchniające (winiany potasu, węglany sodu), ekstrakt wanilii, aromat. Możliwa obecność MLEKA.