Nazwa produktu :
Pieczywo lekkie razowe
Opis :
Pieczywo razowe bogate jest w błonnik oraz ma wysoką zawartość białka, dzięki czemu łatwo je zbilansować w pożywnym posiłku, niezależnie czy będzie to śniadanie, przekąska czy kolacja. Dodatkowo zawartość inuliny obniża indeks glikemiczny pieczywa, więc może być bezpiecznie spożywane zarówno przez cukrzyków, jak i osoby z insulinoopornością. Świetnie nadaje się także dla wszystkich, którzy chcą zadbać o swoją dietę!
Razowe pieczywo produkowane jest z mieszanki mąk pszennej i żytniej, w ten sposób jest odo doskonałym źródłem witamin i minerałów. Posiada ono bowiem kompleks witamin z grupy B: B1, B2, B3, B6 i B9, a także mikroskładniki takie jak: cynk, fosfor, magnez, mangan, miedź, selen i żelazo. Taki zestaw wpływa korzystnie na pracę układu krwionośnego i serca, przyczynia się również do obniżenia cholesterolu we krwi i poprawia lipodogram. Natomiast zawartość otrąb podnosi ilość błonnika w mące, co usprawnia przemianę materii oraz stan układu pokarmowego.
W skrócie:
– wysoka zawartość błonnika
– bez dodatku cukrów**
– z inuliną (błonnik rozpuszczalny)
– minerały pochodzenia naturalnego
– źródło magnezu i cynku
– 1 kromka to ok. 20 kcal
– 52,6% pełnoziarnistej mąki żytniej i pszennej
** zawiera naturalnie występujące cukry
EAN : 5902180510506